Shaker Lange Kast

1.995,00

Excl. BTW: 1.648,76

Beschikbaarheid:
Op voorraad
Model:
Shaker Lange Kast
Levertijd:
8-10 weken

Nog niet beoordeeld
Beoordeel

Beschikbare opties:

Omschrijving

Hoogte

Hoogte wordt zelden gebruikt als opslag. Door een lange, ranke kast te ontwerpen wilden we de manier waarop we onze ruimte gebruiken optimaliseren. De lange kast heeft geen achterpoten, en leunt tegen de muur. De curve aan de achterkant - geïnspireerd door een 200 jaar oud fornhuis in een Shaker-gemeenschap in de VS - zorgt ervoor dat hij over elke plint heen valt. 

Friese staldeuren

De kast heeft drie deuren die los van elkaar open gaan door aan het het geknoopte touw te trekken. Dit systeem, dat we afkeken van staldeuren in Friesland, waar we opgroeiden, nodigt uit tot nieuwsgierigheid. Wat gebeurt er als ik aan het touw trek?

Als je het touw weer los laat, valt de hefboom weer in het slot. Het sluitingsmechanisme herinnert subtiel aan het belang van materiaalkennis voor een ontwerper. Als hij van een lichter materiaal was gemaakt dan eikenhout, was de zwaartekracht onvoldoende geweest om hem weer in het slot te laten vallen. 

Geen achterkant nodig

De lange kast heeft geen achterkant. Inspiratie voor deze keuze vonden we in 18e eeuwse Shaker meubels. In die tijd was hout een kostbaar goed - dat is het wat ons betreft nog steeds - en je wilde geen hout verspillen door een achterkant te maken als de kast toch al tegen de muur stond. Vanwege de gekozen constructie heeft de kast ook helemaal geen achterkant nodig. Hij is hartstikke stevig.

Materiaal en afmetingen

De kast op de foto is nog gemaakt van multiplex, maar binnenkort is de kast alleen nog maar verkrijgbaar in massief eikenhout. Dat vinden we een veel mooier en duurzamer materiaal. Hij is beschikbaar in zijn natuurlijke vorm, met een afwerking in zeep. Of je kunt hem een kleur meegeven: oud rood, soep groen, soldaat blauw, goud geel.

De afmetingen van de Shaker Lange Kast zijn 244 cm hoog, 51 cm breed, 31,5 cm diep.

Beoordelingen (0)

Beoordeel

Note: HTML-code wordt niet vertaald!

Slecht            Goed


Verder