Twee broers

Familie van makers en ondernemers

We zijn nog maar net begonnen met Family W. In juni 2017 richtten we samen het label Family W op. Wij zijn twee broers, Friso Wiersma en Foppe Wiersma. Samen groeiden we op in IJlst, een klein stadje in Friesland. We komen uit een familie van ondernemers en makers. Onze ‘pake’ leidde een sociale werkplaats. En opa was directeur van zijn eigen leerlooierij. Onze oom Jaap had een timmerwerkplaats en neven Nico en Nico-Pieter maken samen houten kozijnen.

Friso Wiersma

Friso Wiersma (1989) is de creatieve broer. Hij is een vakman en ontwerper. Friso is ambitieus, avontuurlijk en vertrouwt op zijn gevoel. Toen hij op zijn achtste een step cadeau kreeg, gaf hij hem nog dezelfde dag een andere kleur. Op zijn negentiende ontmoette Friso zijn vrouw Mare en nog geen twee jaar later trouwden ze.

Hij volgde een opleiding tot meubelmaker en studeerde daarna aan de Design Academy Eindhoven. In 2017 studeerde hij daar cum-laude af en werd hij genomineerd voor de René Smeets Award. Zijn afstudeerproject was een eerste serie meubels voor Family W: by hand. De Gulden Snede en ‘the Shakers’, een 17e eeuwse meubelkunst, zijn belangrijke inspiratiebronnen voor hem.

Foppe Wiersma

Foppe Wiersma (1984) is de zakelijke broer. Hij is kritisch, bedachtzaam en een aanpakker. Foppe studeerde  rechten, werkte voor een bank, en trainde diplomaten aan Instituut Clingendael. Al lange tijd droomde hij erover om ondernemer te worden. Maar hij twijfelde of hij dat wel echt durfde.

Friso gaf hem het laatste zetje. Foppe geniet van alle opwinding rondom Family W en houdt zich nu bezig met alles wat bij Family W afleidt van de creatieve kant: belastingen, juridische zaken, en hij houdt de werkplaats netjes. Hij trouwde in 2012 met de liefde van zijn leven, Nicolle. Ze waren al samen sinds het begin van hun studietijd in 2003. Ze hebben twee kinderen, Jacob (3) en Vera (1). En de derde is onderweg.

De familieband

Dat we Family W samen starten vinden we bijzonder, want familie is heel belangrijk voor ons. Dat drukken we uit in onze naam, Family W.

We verschillen nogal, maar we delen dezelfde waarden en werken daarom goed samen. Thuis in Friesland leerden we discussiëren op het scherpst van de snede. Dat doen we nog steeds.

Wij bewonderen onze ouders: ze zijn vrijgevig, delen met wie het nodig heeft, en heten iedereen met goede bedoelingen welkom. Zo willen we ook onze familie de komende tijd uitbreiden met ontwerpers, meubelmakers en (nieuwe) vrienden.

Neem contact met ons op

+31(0)614791551
info@family-w.nl
+31(0)614791551